Tancat
3673
|
CATALUNYA

EL DRET HUMÀ A L’AIGUA I EL SANEJAMENT A LES ENTITATS DE SOLIDARITAT I LLEURE DE SANT CUGAT DEL VALLÈS – FASE II

  • Titulars de drets: JOV - Joves
  • País: CATALUNYA
  • Continent: EUROPA
  • Any aprovació: 2021
  • Entitat executora: ASSOCIACIÓ INTERNACIONAL D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  • Import del projecte: 14.135,00 Euros
  • Import soli·licitat: 7.067,50 Euros
  • Aportació del Fons: 7.067,50 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte busca sensibilitzar la ciutadania per tal que esdevingui ciutadania activa al voltant de l'aigua i el sanejament. Per fer-ho s'utilitza la temàtica relacionada amb el Dret Humà a l'Aigua i el Sanejament i la Crisi Mundial de l'Aigua no resolta com a eines de sensibilització.

Es planeja arribar a la ciutadania de Sant Cugat del Vallès a través de la formació i la sensibilització de les entitats relacionades amb la solidaritat i el lleure juvenil que permeti posar en boca del públic general el Dret Humà a l'Aigua i el Sanejament.

El projecte proposa diverses activitats per tal que la població de Sant Cugat del Vallès no només conegui què suposa l'accés a l'aigua i al sanejament (i la seva manca) sinó també com a través de la pròpia acció i de la cooperació al desenvolupament en Dret Humà a l'Aigua i al Sanejament hi poden ajudar.

El projecte es planteja com una continuïtat de la proposta presentada a la convocatòria de 2020, que es va reformular per tal de treballar des de zero un joc sobre el clima amb els caus Berenguer el Gran i l'AE La Floresta. Així, l'actual projecte planteja continuarr treballant amb aquestes dues entitats tot desenvolupant i adaptant més activitats formatives per tractar temàtiques com ara quina importància té l'aigua, com es gestiona a diferents parts del món, noves formes de governança, com està distribuïda, la importància de tenir cura dels ecosistemes hídrics i la necessitat de gestionar correctament els residus de qualsevol tipus per tal de poder garantir la conservació del cicle integral de l'aigua.

Però, per no arribar només a la franja de d'edat de la joventut, també es planteja el passi d'un espectacle de sensibilització que encara està en creació per tal que la ciutadania general de Sant Cugat del Vallès conegui les implicacions de no gaudir del DHAS a nivell global, aguditzat per l'emergència climàtica i com l'organització social de les dones permet afrontar els impactes, analitzar-los i demanar i/o promoure solucions.

Finalment, també es contempla una articulació amb les entitats de lleure del municipi per tal de garantir la seva participació activa en la proposta presentada. ESF ja disposa d'una relació establerta amb dos caus de Sant Cugat i ara es vol continuar la col·laboració i/o ampliar-la a altres caus, esplais o entitats locals o contactar amb la demarcació del Vallès de l'Escola de Formació de Minyons o la Coordinadora d'Escoltes i Guies que es troba a Valldoreix. A més, també es continuarà participant activament a la Xarxa de Solidaritat, tal com s'ha anat fent els últims anys al municipi.

El projecte contempla que el material generat es quedi al municipi a disposició de les entitats de lleure i solidaritat, per la qual cosa qualsevol entitat podrà agafar el paquet de materials en DHAS per formar els seus membres.