Tancat
3139
|
CATALUNYA

ELABORACIÓ DE MATERIALS PEDAGÒGICS AUDIOVISUALS PER PROMOURE LA RECUPERACIÓ DEL CONTROL DE L’ENERGIA: ACCIONS PER A UN MODEL ENERGÈTIC QUE SIGUI SOCIAL I AMBIENTALMENT JUST AL SUD I AL NORD GLOBAL

  • Titulars de drets: PGE - Població general
  • País: CATALUNYA
  • Continent: EUROPA
  • Any aprovació: 2017
  • Entitat executora: XARXA DE L'OBSERVATORI DEL DEUTE EN LA GLOBALITZACIÓ (ODG)
  • Import del projecte: 52.548,00 Euros
  • Import soli·licitat: 26.135,00 Euros
  • Aportació del Fons: 14.758,66 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte pretén realitzar una anàlisi crítica de com l'actual model energètic afecta les persones i el medi ambient, al Sud Global i al territori català, a les treballadores, a les institucions i a la ciutadania en general. Aquesta anàlisi serà punt de partida per la formació i la sensibilització amb agents del municipi de Sant Cugat del Vallès, de Catalunya i internacionals, responsables polítics/ques i personal tècnic municipal, entitats ecologistes i socials, població afectada per pobresa energètica i el conjunt de la ciutadania. Detallem les tres dimensions mencionades a continuació.

1. Investigació i elaboració de recerques i materials audiovisuals, en aquest sentit es preveu:
- L'elaboració d'un policy paper sobre el risc de les grans infraestructures energètiques, explicant casos paradigmàtics del model energètic actual.
- La realització d'un vídeo explicatiu dels pagaments il·legítims inclosos a la factura del gas.
- La realització d'una infografia i quatre càpsules audiovisuals virals sobre la temàtica.

2. Formació de col·lectius:
Es realitzaran actuacions formatives i de treball amb xarxes locals, estatals i internacionals, que també contribuiran a l'enxarxament, la mobilització i la incidència, amb una presentació pública del policy paper 'El risc de les grans infraestructures: Per què un 'Projecte Castor' no es pot tornar a repetir' i una sèrie de debats públics a diversos municipis catalans a través d'una activitat més extensa que es durà a terme i que implica una experiència vivencial de formació i reconeixement del territori que l'ODG fa tres anys que organitza, anomenada 'Volt.

3. Sensibilització i activitats de comunicació
En aquest àmbit, s' inclou la creació de material didàctic i informatiu per tal d'ampliar les capacitats en Educació per al Desenvolupament, i es pretén arribar a un públic més ampli que el proposat en les activitats anteriorment descrites. Per això, es preveuen diverses actuacions comunicatives:
- Campanyes de comunicació i difusió del policy paper, dels materials gràfics i audiovisuals i dels resultats dels debats públics formatius.
- Treball continu de xarxes socials i monitoratge de premsa, elaboració d'articles, entrevistes i altres peces en les temàtiques treballades.