Tancat
3275
|
CATALUNYA

ELABORACIÓ DE MATERIALS PEDAGÒGICS PER DENUNCIAR LA VULNERACIÓ DELS DD HH EN LA CONSTRUCCIÓ DE GRANS INFRAESTRUCTURES. EL CAS DE LA CENTRAL HIDROELÈCTRICA DE RENACE A GUATEMALA

  • Titulars de drets: PGE - Població general
  • País: CATALUNYA
  • Continent: EUROPA
  • Any aprovació: 2018
  • Entitat executora: XARXA DE L'OBSERVATORI DEL DEUTE EN LA GLOBALITZACIÓ (ODG)
  • Import del projecte: 41.084,54 Euros
  • Import soli·licitat: 17.804,54 Euros
  • Aportació del Fons: 8.251,48 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte pretén realitzar una anàlisi crítica de com les grans infraestructures energètiques afecten a les persones i al medi ambient, més concretament a les comunitats indígenes del Sud Global. Aquesta anàlisi serà punt de partida per a la formació i la sensibilització amb agents del municipi de Sant Cugat, de Catalunya i Internacionals, responsables polítics/ques i personal tècnic municipal, entitats ecologistes i socials, i el conjunt de la ciutadania. Detallem les tres dimensions mencionades a continuació.

[1] Investigació i elaboració de recerques i materials gràfics i audiovisuals

Les activitats de recerca i investigació formen part de l'anàlisi crítica i són imprescindibles per fonamentar les altres actuacions previstes al projecte (formació i sensibilització) perquè són la base teòrica del mateix. Alhora, el format de la recerca ha de tenir una orientació comunicativa a fi i efecte d'arribar al màxim públic i contribuir a la consecució de l'objectiu del projecte. En aquest sentit, es preveu l'elaboració d'un policy paper sobre els impactes i la vulneració dels Drets Humans de les comunitats del Sud global en la construcció de grans infraestructures energètiques.

[2] Formació de col·lectius

Es realitzaran actuacions formatives i de treball amb xarxes locals, estatals i internacionals, que també contribuiran a l'enxarxament, la mobilització i la incidència. Es farà una presentació pública del policy paper a Sant Cugat, oberta a la ciutadania en general però amb especial atenció a les entitats de la Xarxa Solidària. Volem arribar al màxim de públic possible per explicar les vulneracions de Drets Humans en la construcció de grans infraestructures energètiques, generar debat i mostrar com aquests impactes es poden reproduir en el Nord global, tot i que en menor mesura, degut al model de les APPs. En el mateix acte es volen mostrar les càpsules audiovisuals per aportar més elements al debat i suscitar més reflexions sobre el públic assistent.

[3] Sensibilització i activitats de comunicació

Estan previstes diverses actuacions comunicatives per visibilitzar les activitats; a cada activitat anteriorment citada, li correspon una altra activitat de comunicació específica per amplificar el seu impacte i abast, amb els objectius d'informació, sensibilització, incidència i transformació social. Hi haurà també un treball constant de comunicació durant el projecte a través d'articles, notícies i d'altres documents, per fer incidència en el debat social a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.