Tancat
3269
|
MOÇAMBIC

ENFORTIMENT DE LA GRSU A LA CIUTAT DE MAPUTO A TRAVÉS DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA I LA COMUNICACIÓ PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT DE L’AMBIENT DE LA COMUNITAT TOT INTEGRANT LA PERSPECTIVA DE GÈNERE

  • Titulars de drets: PGE - Població general
  • País: MOÇAMBIC
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2018
  • Entitat executora: ASSOCIACIÓ INTERNACIONAL D'ENGINYERIA SENSE FRONTERES
  • Import del projecte: 109.660,45 Euros
  • Import soli·licitat: 25.035,79 Euros
  • Aportació del Fons: 22.369,63 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte se centra en el sector dels GRSU (gestió de residus sòlids urbans), amb un enfocament concret en la gestió i el reciclatge de residus orgànics del Districte ca-Maxakeni, Maputo.

L'actual projecte és la continuació del treball iniciat en el projecte pilot anterior, on s'estableixen les bases per a la creació d'una planta de compostatge comunitària, alhora que es promouen les pràctiques de reciclatge del residu més generat al Districte, l'orgànic. Aquest any es vol fer un pas més i no només es reforçarà la consolidació dels processos de compostatge, sinó que també s'impulsarà la seva comercialització en els mercats grans i petits de Maputo i es fomentarà l'ús domèstic de l'abonament entre la ciutadania.

A més, es promourà el coneixement i la sensibilització de les persones ciutadanes per a l'aplicació del Dret a viure en un ambient saludable i digne. Les actuacions i intervencions estan coordinades amb la Direcció Municipal de Salubritat de la ciutat, així com amb les microempreses de recollida primària del Districte.

Alhora, cadascuna de les intervencions té un component clarament basat en els drets humans, ja que no només es creen sinèrgies entre diferents actors actius de la població, sinó que també s'ofereix accés a instruments legals existents, que es considera la base del desenvolupament inclusiu i humà.

Tota aquesta amalgama d'actuacions es durà a terme a través d'accions de sensibilització i donant gran importància a la comunicació, on s'introduirà l'estratègia de gènere, no només en els plans estratègics de la contrapart sinó també creant espais de trobada per al debat sobre aquest tema de manera transversal.

A través de la Ràdio Comunitària de Maxaquene, com a eina d'incidència i de visibilitat, es desenvoluparan diverses accions al voltant de les temàtiques descrites. Des d'ESF es considera la comunicació com un instrument multiplicador de l'impacte generat per aquest projecte i com a vehicle per projectar els drets dels habitants a la seva ciutat, les seves necessitats i interessos.