En Curs
3966
|
MALI

ENFORTIMENT DE LES CAPACITATS DE L’ESCOLA PÚBLICA PER A LA DEFENSA DE LA IGUALTAT DE GÈNERE, EL DRET A LA SALUT I LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT A MALI 2024

  • Titulars de drets: INF - Infants
  • País: MALI
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2024
  • Entitat executora: ASSOCIACIÓ SOLIDÀRIA DJOUMA
  • Import del projecte: 58.871,64 Euros
  • Import soli·licitat: 15.000,00 Euros
  • Aportació del Fons: 15.000,00 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte (continuïtat del P3871 aprovat en el marc de la convocatòria 2023 del propi Ajuntament d'Igualada) Kalan Yiriwa (l'educació que avança, en bambara) de l'associació sense ànim de lucre maliana Initiatives Volontaires pour l'Enfance au Mali (IVEM) amb el suport de l'Associació Solidària Djouma pretén contribuir, des del 2019, a la millora de les condicions de vida de la infància tot garantint el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat al barri de Bandjougoubougou, regió de Koulikoro.

De manera més específica, l'objectiu d'enguany és desenvolupar integralment quatre escoles públiques o comunitàries de la comuna rural de N'Gabacoro Droit (on assisteixen 3.730 infants i hi ha 93 mestres) tot enfortint les seves capacitats com a agents pel canvi pel dret a l'educació, la igualtat de gènere, la salut, el medi ambient i la reducció de les desigualtats.

Les principals línies d'intervenció del projecte són:

1. L'enfortiment de les capacitats del professorat de l'escola a través de càpsules formatives sobre primers auxilis, sostenibilitat ambiental, igualtat de gènere, salut reproductiva i drets i participació infantil.
2. El foment de la participació infantil-juvenil en el desenvolupament educatiu i comunitari mitjançant la creació i l'acompanyament de Consells Infantils a les quatre escoles participants en el projecte.
3. La promoció de l'esport com una activitat que contribueix al benestar físic i mental dels nens i les nenes, sense discriminació de gènere, a través de l'organització d'un torneig de futbol interescolar.
4. La creació d'espais online i offline de sensibilització comunitària sobre els drets infantils, la sostenibilitat mediambiental, la igualtat de gènere i la salut reproductiva en una campanya 360º que inclou espectacles al carrer, emissions a la televisió i la ràdio local i generació de contingut digital viral.

D'aquesta manera, el projecte contribueix a l'assoliment dels següents ODS: erradicació de la pobresa (ODS 1), salut i benestar (ODS 3), educació de qualitat (ODS 4), igualat de gènere (ODS 5), aigua neta i sanejament (ODS 6), reducció de les desigualtats (ODS 10), ciutats i comunitats sostenibles (ODS 11) i acció climàtica (ODS 13).