Tancat
3207
|
PERÚ

ENFORTINT PROCESSOS DE DEFENSA ECOTERRITORIAL, DIÀLEGS DE SABERS I ALTERNATIVES DE VIDA NO EXTRACTIVISTES

  • Titulars de drets: CAM - Camperols i població rural
  • País: PERÚ
  • Continent: AMÈRICA
  • Any aprovació: 2018
  • Entitat executora: ASSOCIACIÓ ENTREPOBLES
  • Import del projecte: 94.155,17 Euros
  • Import soli·licitat: 6.600,00 Euros
  • Aportació del Fons: 5.705,27 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte busca aconseguir que els defensors/es ambientals de les organitzacions camperoles i socials de Cajamarca, tinguin la capacitat per exercir i exigir el respecte dels seus drets individuals i col·lectius, relacionats amb la defensa i la conservació del seu territori i del medi ambient.

S'espera aconseguir-ho mitjançant l'enfortiment de capacitats i estratègies que el PDTG en aliança amb la Plataforma Institucional Celendina (PIC) implementa al territori a través de l'Escola Política per a Líders i Lideresses Hugo Blanco Galdos, així com en els espais d'enfortiment organitzatiu mixt i de dones, on és central el dret al territori, el dret al medi ambient sa, els drets de les dones a una vida lliure de violències i l'enfortiment del seu dret propi com Rondes Camperoles. Té una especial importància l'intercanvi d'experiències amb altres organitzacions del nord, com les d'Ayabaca.

Es prestarà defensa legal a aquells defensors i defensores amb processos judicials oberts per exercir el dret a la protesta en el context dels anomenats conflictes socioambientals. A més, es reforçarà la comunicació estratègica de les organitzacions que formen part de la PIC, amb eines comunicacionals que ajudin a difondre la seva problemàtica i les seves propostes.

Altres accions previstes són les capacitacions de dones de les organitzacions, que inclouen l'intercanvi d'aprenentatges amb organitzacions feministes, per millorar la seva participació en els espais de presa de decisions, en particular en les rondes camperoles, acompanyant la implementació de processos propis que millorin aquesta participació.

Finalment, el projecte busca continuar amb l'estratègia de Diàlegs de Sabers i Moviments d'Educació Popular, com a espai de trobada i construcció de sabers col·lectius entre organitzacions, experiències, col·lectius militants i activistes de diferents moviments que es troben en diferents territoris afectats per la presència de projectes extractius a l'àmbit nacional per provocar la necessitat de majors aliances, acostaments i compartir experiències davant del context complex que viuen.

El projecte està dirigit a 180 titulars de drets, dels quals el 30% són dones.