Tancat
2689
|
MARROC

FORMACIÓ, APODERAMENT I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE PER A DONES EN SITUACIÓ DE PRECARIETAT LABORAL A TÀNGER 2014

  • Titulars de drets: DON - Dones
  • País: MARROC
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2014
  • Entitat executora: ASSOCIACIÓ ENTREPOBLES
  • Import del projecte: 51.127,50 Euros
  • Import soli·licitat: 20.359,43 Euros
  • Aportació del Fons: 9.602,46 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte vol contribuir a construir una ciutadania basada en la cultura d'igualtat dona-home amb absència de violències. Això suposa la defensa, el reconeixement i l'apropiació dels drets humans de les dones amb èmfasi en la necessitat d'un canvi cultural que elimini el concepte de violència de gènere, alhora que cal crear espais de participació i d'enfortiment organitzatiu i espais de formació i apoderament per a les dones.

Per això, centra l'acció en un àmbit concret, l'àmbit laboral. En aquest espai les dones són doblement marginades: com a treballadores de maquila en condicions precàries i com a dones que pateixen violències a la feina específiques i diferents de les dels homes.

Es vol proporcionar una formació a les dones que en permeti l'apoderament personal, definir una estratègia comuna capaç de millorar la situació de precarietat laboral que, juntament a les accions de sensibilització de sectors amplis de la societat, garanteixin les veritables relacions d'igualtat entre dones i homes amb absència de violència.

S'espera que el projecte tingui impacte en:
- Àmbit personal, tot millorant l'autoestima i la formació en aspectes clau tot donant a conèixer els seus drets.
- Àmbit organitzatiu i col·lectiu, tot apoderant noves líders i establint xarxes solidàries amb dones espanyoles i associacions de dones immigrants marroquines per compartir experiències, estratègies i coneixements.
- Població en general, institucions marroquines i espanyoles, amb campanyes, seminaris que sensibilitzin i promoguin noves accions.

Per aconseguir-ho és primordial prevenir la violència de gènere laboral. Per això es faran diverses formacions i campanyes. També es preveu un seminari internacional a Tànger amb participació de treballadores espanyoles del sector tèxtil i dones expertes en drets laborals de les dones.

La proposta actual amplia la zona de treball als barris Bendiban, Bir Chifa i Hoauma Hadad, a més d'Aouama, on es continua treballant per tal de consolidar els resultats que s'estan obtenint a les zones industrials de Mghogha i Gznaya.