El projecte proposa accions complementàries per formar educativament les mares de la Llar. Aquestes accions, que s'iniciaran a partir del curs 2016-2017, s'executaran durant el curs escolar amb la finalitat d'introduir, complementar i reforçar les competències a l'àmbit educatiu de les mares. Es pretén integrar les beneficiàries en un model de formació basat en el reforç de les disciplines que reben als centres educatius, especialment en les matèries més significatives (llengua, matemàtiques, etc..), a més d'introduir l'aprenentatge de la llengua anglesa com a element clau diferenciador.
El projecte, a banda de la formació acadèmica de les beneficiàries, també preveu l'exploració educativa dels temps d'oci i de relació entre mares i fills.
Les competències que es preveuen (de continuïtat) són:
- Millora de l'ús del llenguatge i dels processos matemàtics.
- Competències lingüístiques: introducció de l'anglès oral i escrit perquè puguin assumir un nivell suficient per expressar-se i conversar.
- Competències informàtiques: coneixements bàsics en office i internet.
- Competències relacionals: oferir activitats creatives juntament amb els seus fills, perquè tinguin algunes idees de com ocupar-los i passar temps amb ells per poder reforçar i intensificar una bona relació.
- Millora de la salut física: impulsar exercici i jocs de moviments amb els seus fills per millorar o mantenir la salut física de mares i nadons.
En període de vacances (novembre 2016 a febrer 2017) es plantejarà també la realització de tallers i activitats. Els tallers tractaran temes com: primers auxilis, rebosteria, decoració, manualitats i artesania; decoració, activitats esportives. La pretensió és proporcionar formació continua a les mares en diferents àrees.
En l'àmbit de salut, la Llar continuarà oferint orientació psicològica a les mares, a través de teràpies individuals, coordinacions amb els psicòlegs de l'àmbit públic, especialment els casos que ho requereixen. Alhora, hi ha col·laboracions de professionals de la medicina que fan revisions mèdiques als nadons a la Llar. Es continuaran prioritzant tallers i xerrades sobre prevenció sexual (coneixement de mètodes anticonceptius, dels drets com a dones i prevenció de futurs embarassos no desitjats).
Quant al programa de maternitat, aquest és un espai que mare i fill/a comparteixen per reforçar els vincles maternofilials. Per a les mares que ingressen a la Llar es continuaran fent tallers d'orientació i informació pel que fa a hàbits i criança. Respecte a les mares i als nadons que resideixen des d'inici a la Llar, s'organitzaran tallers més específics d'acord a l'edat del nadó (3 anys) com ara, activitats lúdiques que intensifiquin el vincle (excursions i sortides); aprenentatges mitjançant jocs i manualitats, etc.
Tancat
3032
|
BOLÍVIA
LLAR EL FARO A SANTA CRUZ DE LA SIERRA 2016
- Titulars de drets: INF - Infants
- País: BOLÍVIA
- Continent: AMÈRICA
- Any aprovació: 2016
- Entitat executora: EL FAR, SERVEI SOCIAL PROTESTANT
- Import del projecte: 62.462,35 Euros
- Import soli·licitat: 8.620,00 Euros
- Aportació del Fons: 3.064,31 Euros
- Aportació ampliable: NO