Tancat
3176
|
ÍNDIA

MILLORA DE L’ACCÉS A UNA EDUCACIÓ SECUNDÀRIA PÚBLICA DE QUALITAT PER A NOIS I NOIES ADOLESCENTS I DESFAVORITS, FOMENTANT L’EQUITAT DE GÈNERE, AL DISTRICTE D’ANANTAPUR

  • Titulars de drets: JOV - Joves
  • País: ÍNDIA
  • Continent: ÀSIA
  • Any aprovació: 2018
  • Entitat executora: FUNDACIÓN VICENTE FERRER
  • Import del projecte: 123.848,80 Euros
  • Import soli·licitat: 56.000,00 Euros
  • Aportació del Fons: 48.303,09 Euros
  • Aportació ampliable: NO

Considerant que l'educació és un dret humà fonamental que no sempre està garantit, com és el cas del context sociocultural i econòmic en el qual se situa aquesta intervenció, es preveu col·laborar amb les autoritats educatives i polítiques locals per contribuir a la millora de les condicions educatives del Centre Públic de Secundària de Kogira, al districte d'Anantapur, mitjançant l'ampliació de les infraestructures i la millora de l'equipament educatiu d'aquest, per tal de contribuir a la millora de l'accés a una educació universal, gratuïta i de qualitat per a tots els/les adolescents i joves, especialment les adolescents i dones joves, de les àrees rurals del districte d'Anantapur.

Garantir l'accés a una educació de qualitat és imprescindible per al desenvolupament de les persones i de les comunitats. La Fundación Vicente Ferrer i la seva contrapart local RDT/WDT han treballat fermament durant dècades per l'educació bàsica a l'Índia. Des de fa alguns anys intervenen també en la millora de la qualitat de l'educació secundària i preuniversitària. Aquesta intervenció es planteja en estreta col·laboració amb la comunitat docent del centre educatiu, del govern local i del Comitè de Desenvolupament Educatiu de Kogira, que han sol·licitat formalment la col·laboració de RDT/WDT per poder ampliar les instal·lacions, mitjançant la construcció de set aules, una aula de laboratori, un bloc de sanitaris (amb separació per a nois i noies) i un mur perimetral. Aquestes noves infraestructures beneficiaran 275 adolescents i joves que durant l'any acadèmic 2017-2018 cursen educació secundària, de 6è a 10è-, a més d'aquells/es estudiants que s'incorporin en els propers anys des de l'educació primària; així com als 17 membres del personal docent de l'Institut que també veuran millorades les seves condicions laborals i les condicions docents. Es considera que la sostenibilitat està garantida ja que les noves infraestructures i equipament es transferiran a les autoritats locals per al seu adequat manteniment i funcionament.

El projecte aborda una de les principals problemàtiques detectades dins del sector educatiu, com és l'accés, la continuïtat i la finalització de les nenes i noies de l'educació secundària, ja que de no garantir-ho s'estarien perpetuant rols i reproduint models que afavoreixen la feminització de la pobresa, mentre que redundaria directament en l'exclusió de les dones de llocs destacats i qualificats en la societat.

En aquest sentit, el projecte pretén la millora de l'accés i la permanència en el sistema educatiu amb una visió d'equitat i igualtat de gènere, tot millorant les condicions del centre educatiu per inclinar els pares i mares a prendre la decisió que les seves filles finalitzin els seus estudis. Alhora, preveu la sensibilització necessària, dirigida a alumnat, professorat i representants de les comunitats rurals, per motivar, no només l'accés i la continuïtat de les noies a l'educació secundària, sinó també la seva permanència en el sistema educatiu més enllà d'aquesta, en el nivell educatiu superior, pre i universitari.