El projecte és el segon any de la tercera fase d'un procés de prevenció de la radicalització violenta de joves en barris vulnerables de la ciutat de Tetuan. Amb les fases anteriors s'ha dissenyat un model de prevenció de la radicalització a través del desenvolupament de programes socioeducatius, capacitant, sensibilitzant i implicant el conjunt de la comunitat socioeducativa. S'ha implementat en tres centres públics d'ensenyament secundari del barri de Coelma.
En aquesta tercera fase del procés, s'aplica el model posat en marxa a la fase anterior al barri de Taboula-Nakata, de característiques similars pel que fa a antecedents de radicalisme i vulnerabilitat social. Per això, es porta a terme un diagnòstic i un pla d'acció per afrontar aquesta problemàtica en tres centres públics d'educació secundària de l'esmentat barri, utilitzant les eines i els aprenentatges de les fases anteriors, tot capacitant, sensibilitzant i implicant el conjunt de la comunitat socioeducativa , des de l'Acadèmia Regional d'Educació i Formació a la regió Tànger-Tetuan- Al Hoceima (AREF), professors/es, AMPAs, alumnat i consells, i organitzacions socioeducatives que desenvolupen projectes d'intervenció social a la zona.
De manera complementària, en els dos barris d'intervenció, Coelma i Taboula-Nakata, es posa en marxa un procés d'apoderament dels i les joves, a través del diagnòstic sobre la seva participació a les escoles i a les seves comunitats, la capacitació de líders i lideresses, l'enfortiment de les estructures de participació de l'alumnat a les escoles i la posada en marxa d'iniciatives socioeducatives gestionades per ells, tot reforçant la seva capacitat d'incidència a l'escola i, pel que fa a la resta d'actors de la comunitat socioeducativa i a les seves pròpies comunitats, exercint els seus drets i liderant un procés de transformació com a agents de canvi.
Durant el primer any s'ha dut a terme la feina de diagnòstic, capacitació i elaboració dels plans d'acció amb el professorat i la comunitat educativa, també com les iniciatives socioeducatives amb els consells escolars. A l'acabar el primer any, s'han posat en marxa els processos d'execució d'aquests plans d'acció i iniciatives. Durant el segon any, per al qual se sol·licita el finançament de l'Ajuntament de Vilafranca de Penedès, es reforçaran els coneixements i les capacitats de la comunitat educativa i s'acompanyaran els processos d'implementació dels plans d'acció i les iniciatives socioeducatives.
La població titular de drets del projecte és de 350 alumnes (almenys la meitat dones) dels sis centres públics d'ensenyament secundari dels barris perifèrics de Tabloula-Nakata i Coelma, juntament amb almenys 60 membres de les famílies de l'alumnat (almenys 30% homes) i almenys 30 formadors: educadors d'organitzacions socials comunitàries i professors/es dels centres públics (almenys la meitat dones).
Cal destacar que el projecte s'executa tenint en compte la situació de crisi sanitària ocasionada per la pandèmia de la Covid-19, assumint les obligacions i les recomanacions d'àmbit nacional per poder millorar les condicions de la població meta, en condicions de seguretat i amb la major prevenció possible.
Tancat
3613
|
MARROC
PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ VIOLENTA DE JOVES A TRAVÉS DE BONES PRÀCTIQUES D’INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA
- Titulars de drets: JOV - Joves
- País: MARROC
- Continent: ÀFRICA
- Any aprovació: 2021
- Entitat executora: MANS UNIDES - SANT FELIU DE LLOBREGAT
- Import del projecte: 90.000,00 Euros
- Import soli·licitat: 20.000,00 Euros
- Aportació del Fons: 12.604,41 Euros
- Aportació ampliable: NO