Tancat
3007
|
MARROC

PROGRAMA DE FORMACIÓ TREBALL DECENT PER A TOTS I TOTES. MARROC 2016-2019 (FASE 1 – 2016-2017)

  • Titulars de drets: OBR - Obrers / Treballadors
  • País: MARROC
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2016
  • Entitat executora: FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA - SINDICALISTES SOLIDARIS
  • Import del projecte: 93.531,71 Euros
  • Import soli·licitat: 6.000,00 Euros
  • Aportació del Fons: 6.000,00 Euros
  • Aportació ampliable: NO

El projecte, que és continuïtat del projecte 2809, consisteix a informar i sensibilitzar els i les líders del moviment sindical i social marroquí en els principis i continguts que constitueixen el Treball Decent promogut per l'OIT i la Confederació Sindical Internacional (CSI), subscrit pel govern del Marroc el 2007, comprometent també en el seu desenvolupament les organitzacions sindicals i empresarials marroquines que també formen part de l'OIT. Amb aquesta formació es pretén que els participants siguin capaços de promoure i explicar en el seu entorn en què consisteix el Treball Decent i tirar endavant plans per a la seva efectiva implantació. El procés de formació es durà a terme a Tetuan mitjançant l'Escola de Treball Decent (ETD) situada a l'Oficina Tècnica de Cooperació (OTC). A la resta del país la formació es durà a terme mitjançant l'Escola Itinerant pel Treball Decent (EITD), que actua com a centre itinerant de l'ETD. L'ETD i l'EITD comparteixen equip formatiu compost pels equips de formadors de les contraparts (CDT, FDT, UGTM), del coordinador i director de l'OTC i de l'ETD.

Pel que fa als continguts de la formació seran, fonamentalment, mòduls bàsics sobre el treball decent:

1. Què és el Treball Decent i els seus objectius bàsics
2. L'acord tripartit sobre el treball decent del Marroc
3. Legislació laboral bàsica

Al llarg d'aquest any del projecte es faran també dos seminaris exclusivament per a dones:

1. Dona i sindicalisme al món
2. Conciliació laboral i familiar

Els destinataris de la formació seran aproximadament uns 795 líders socials i sindicals, dels quals el 40% com a mínim seran dones i un 50% com a mínim joves menors de 35 anys. La procedència dels participants serà principalment de l'àrea de Tànger/Tetuan a l'ETD (60%) i la resta de participants (40%) seran d'altres ciutat mitjançant l'EITD.

La durada dels mòduls de l'EITD es preveu que sigui de dos dies, unes 16 hores per mòdul. A més de les accions formatives, s'organitzaran actes de sensibilització com tallers, jornades i seminaris sobre Treball Decent, en els quals participaran experts de l'àmbit del dret del treball, dels recursos humans, d'instàncies governamentals i representants dels diversos partits polítics. Al costat de tots, sempre hi haurà representants de l'ETD i l'EITD que explicaran les seves experiències.

En tot aquest procés, la Fundació Comaposada-Sindicalistes Solidaris hi participarà mitjançant un tècnic expatriat coordinador del projecte. Alhora, companys i companyes de la UGT de Catalunya participaran en els seminaris i alguns mòduls formatius com a ponents i transmissors d'experiències.