En Curs
3990
|
MARROC-CATALUNYA

PROJECTE AIZDIHAR: PROMOVENT EL ROL DE LES PERSONES MRE PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE A LA REGIÓ DE L’ORIENTAL, EN CLAU DE GÈNERE

  • Titulars de drets: ALT - Altres col·lectius especials
  • País: MARROC-CATALUNYA
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2024
  • Entitat executora: FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT
  • Import del projecte: 20.802,32 Euros
  • Import soli·licitat: 20.802,32 Euros
  • Aportació del Fons: 11.711,41 Euros
  • Aportació ampliable: NO

Acompanyament tècnic, seguiment i coordinació per part del Fons Català als ens locals socis implicats en el projecte 'Alzdihar: Promouvant le rôle des MRE pour le développement durable sur l'Oriental, en clé de genre', liderat per la Fundació Ibn Battuta, del qual el Fons és soci.

Aquest projecte, finançat pel dispositiu 'PRIM', promogut per Expertise France / Agence Française de Dévéloppement (AFD), té com a objectiu general la promoció del rol dels MRE (marroquins/es residents a l'estranger) en el desenvolupament socioeconòmic i l'accés a l'ocupació de qualitat sostenible a la Regió de l'Oriental, al Marroc, amb una atenció específica a dones i joves.

Les dues prioritats principals del projecte 'Alzdihar' són:

1- Impulsar l'enfortiment d'iniciatives emprenedores en l'àmbit de l'ESS per part de dones MRE de la Regió de l'Oriental i que es troben a l'atur i no reben cap formació, mitjançant accions de formació i acompanyament.
2- Enfortir les capacitats de set comunes de la Regió de l'Oriental de manera que aquestes puguin acompanyar i orientar millor les persones MRE retornades pel que fa a la integració al mercat laboral i pel que fa a donar a resposta a les necessitats socials, econòmiques i administratives, tot integrant la sensibilitat de gènere amb una atenció específica a dones i joves.

La implicació d'administracions locals catalanes és imprescindible per la implementació del projecte 'Alzdihar'. Sobretot, pel que fa a la prioritat núm. 2, centrada en el desplegament de formacions i intercanvis de cooperació tècnica, bones pràctiques i materials i formalització d'acords entre administracions locals marroquines i catalanes.

En aquesta prioritat, l'objectiu final és que el personal tècnic d'administracions locals marroquines puguin tenir millors capacitats per acompanyar i oferir suport als MRE a la Regió de l'Oriental, pel que fa a la integració al mercat laboral i la resolució de qüestions administratives, socials i econòmiques.

El projecte tindrà un total de 83 persones beneficiàries directes de perfils molt diferents (dones marroquines retornades i/o residents a l'estranger, personal tècnic d'ajuntaments catalans i de l'Oriental, joves emprenedors/es d'origen marroquí residents a Catalunya) i més de 200.000 persones beneficiàries indirectes.

Aquest projecte preveu complementar el finançament aportat per l'Agència Francesa de Desenvolupament a través del qual es podran finançar diverses accions als ajuntaments catalans, especialment en el desplegament d'acompanyament tècnic, seguiment, coordinació de la participació dels ens locals socis del Fons en el marc del projecte Alzdihar, i elaboració d'informes per part del Fons Català.

Concretament, el projecte preveu:

1. Coordinar la participació i oferir suport tècnic als ens locals socis del Fons pel que fa a l'establiment de reunions de treball entre administracions públiques de la Regió de l'Oriental i de Catalunya per tal d'analitzar les àrees temàtiques en què centrar les cooperacions tècniques.

2. Fer un acompanyament tècnic als ens locals socis del Fons pel que fa a la identificació de persones joves d'origen de la Regió de l'Oriental i resident a Catalunya amb un perfil adequat per participar en la Fira sobre l'ESS a la Regió de l'Oriental; i gestió dels viatges i de la participació de les persones joves a la Fira per part del FCCD.

3. Coordinar els ens locals socis del Fons i fer l'acompanyament tècnic en la identificació i la sistematització de materials formatius, sobre la base dels coneixements, eines i recursos disponibles per part dels ens locals socis del Fons; i coordinació de la participació dels ens locals socis i acompanyament tècnic pel que fa al desplegament logístic i de continguts de les sessions formatives al Marroc i a Catalunya.

4. Fer seguiment i coordinació tècnica dels ens locals socis del Fons quant a la identificació d'eines, materials, recursos i coneixements disponibles per part dels ens locals catalans que puguin ser rellevants per plasmar en materials comunicatius que puguin ser d'interès pel personal tècnic de les administracions públiques de la Regió de l'Oriental per assessorar i acompanyar millor els MRE.

5. Coordinar la participació dels ens locals socis del Fons Català a la cerimònia de tancament del projecte i en la formalització d'acords entre administracions públiques catalanes i marroquines.