El projecte vol enfortir el poder social organitzat de les persones treballadores de les Empreses Transnacionals a Colòmbia, i les seves capacitats tècniques, d'anàlisi i incidència per la transformació del model econòmic existent al país, que genera condicions de desigualtat, injustícia social i iniquitat. El projecte pretén promoure l'accés i el reconeixement del Dret al Treball Digne per part de les ETS, atesa la diversitat i la multiplicitat d'abusos i violacions dels DDHH i els DDHHLL comesos per aquestes. El projecte s'emmarcarà en tres línies d'acció diferenciades representades en els resultats previstos.
Primerament, incrementar i millorar els coneixements i les capacitats tècniques de les organitzacions sindicals i dels treballadors i treballadores, especialment dels col·lectius més vulnerables i afectats, de les ETS, empreses subcontractades o filials de les ETS, per tal d'exigir un desenvolupament equitatiu i socialment just basat en el treball digne com a mecanisme de redistribució de la riquesa a Colòmbia. El projecte busca l'enfortiment del poder organitzatiu de les persones treballadores a través del moviment sindical perquè les seves demandes siguin tingudes en compte per part de les ETS. Enfortir la legitimitat del moviment sindical a escala nacional permetrà instar les ETS a fer efectius els processos de negociació col·lectiva que han de regular i millorar les condicions de treball i el diàleg social que ha de permetre incidir en les polítiques públiques en matèria laboral. D'aquesta manera, les persones treballadores amb capacitats tècniques incrementades en matèria de DDHHLL, polítiques laborals, fiscals i econòmiques podran incidir per la modificació d'un model de producció que no permet la redistribució equitativa de la riquesa i que fomenta l'atracció de capital a través del dumping social i dels avantatges fiscals i tributaris en detriment dels drets de la ciutadania.
D'altra banda, una segona línia d'acció enfocada a incrementar els coneixements i la capacitat d'anàlisi de la societat colombiana envers els impactes socials, econòmics, mediambientals que provoquen les pràctiques de les ETS, mitjançant una campanya de comunicació i sensibilització, també com la publicació i la difusió d'una investigació i mapeig sobre les ETS que operen a Colòmbia. Es pretén sensibilitzar i informar la societat colombiana de la situació de vulneració dels drets humans que es duu a terme a través del model de producció de les ETS, afavorit pel Govern actual, perquè aquesta pugui pressionar les autoritats i exigir el respecte i compliment dels DDHH i DDHHLL per part de les ETS.
Finalment, la tercera línia d'acció pretén garantir i enfortir el dret a l'accés a la justícia de les persones treballadores víctimes de l'activitat econòmica i les pràctiques de les ETS que operen al país, mitjançant un servei d'assessoria jurídica i la presentació de les denúncies corresponents davant les instàncies nacionals i internacionals existents. Pretén així fer visibles i denunciar els casos d'abusos i vulneracions de DDHH i DDHHLL comesos per les ETS a Colòmbia.
Es preveu, per tant, que el projecte, mitjançant aquestes tres línies d'acció basades en la formació, la sensibilització, la investigació i la justícia, contribueixi a l'accés al dret a un Treball Digne i al reconeixement i respecte dels DDHH i DDHHLL per part de les ETS.
Tancat
3428
|
COLÒMBIA
PROMOCIÓ DEL RESPECTE I COMPLIMENT DELS DRETS HUMANS PER PART DE LES EMPRESES TRANSNACIONALS (ETS) A COLÒMBIA
- Titulars de drets: CTP -Col·lectius tècnics o professionals
- País: COLÒMBIA
- Continent: AMÈRICA
- Any aprovació: 2020
- Entitat executora: FUNDACIÓ PRIVADA PAU I SOLIDARITAT
- Import del projecte: 119.280,00 Euros
- Import soli·licitat: 70.564,49 Euros
- Aportació del Fons: 61.759,25 Euros
- Aportació ampliable: NO