Tancat
2832
|
SIERRA LEONE

SUPORT A ST. JOHN OF GOD CATHOLIC HOSPITAL DE MABESSENEH-LUNSAR PER FER FRONT AL BROT DE FEBRE HEMORRÀGICA PER VIRUS D’EBOLA (FHVE)-ACCIONS 2015

  • Titulars de drets: PGE - Població general
  • País: SIERRA LEONE
  • Continent: ÀFRICA
  • Any aprovació: 2015
  • Entitat executora: OBRA SOCIAL SANT JOAN DE DÉU
  • Import del projecte: 84.213,70 Euros
  • Import soli·licitat: 47.836,83 Euros
  • Aportació del Fons: 47.836,83 Euros
  • Aportació ampliable: NO

La proposta presentada és una ampliació del projecte 2732 iniciat al 2014, en el marc de la CAMPANYA DE SUPORT A POBLACIÓ AFECTADA PER LA MALALTIA DEL VIRUS DE L'EBOLA A L'ÀFRICA OCCIDENTAL (projecte 2667).

El brot de febre hemorràgica per virus d'Ebola (FHVE) a Sierra Leone no està resolt. Aquest 2015 s'han realitzat mesures efectives i s'està aconseguint arribar a resultats d'incidència amb una tendència esperançadora per poder-ho resoldre, previsiblement i segons l'OMS, en 2-3 anys.

Els centres de salut de Sierra Leone no poden abaixar la guàrdia. Després de l'experiència devastadora pel propi personal sanitari, és el moment d'extremar les mesures de prevenció del contagi, tant directe cap a ells, com d'aïllar adequadament les persones sospitoses. Els recursos necessaris són molts, tant per disposar dels materials de prevenció de professionals hospitalaris i de la gent de les comunitats responsable d'assistir persones malaltes, com també recursos per garantir la seva formació contínua per no abaixar la guàrdia. No es poden permetre cap contagi accidental, ja que tornaria la desconfiança de la població en els centres de salut, a banda de les conseqüències de la pròpia malaltia.

El primer pilar d'aquest projecte durant el 2015 tracta, precisament, de reduir el contagi de l'ebola tant en el personal mèdic com en la població en general. A Sierra Leone, l'impacte d'aquest brot també ha tingut conseqüències desastroses per la situació sanitària en general. A la greu incidència de malalties i problemes que ja tenien prèviament, especialment en infants i dones, s'acumulen ara més de 12 mesos de desatenció mèdica per tancament dels hospitals o per la pèrdua de confiança de la població per anar-hi. Ha calgut un gran acompanyament a les comunitats, molta complicitat amb les autoritats locals i bona coordinació i alineament amb el Govern i les organitzacions estrangeres per aconseguir que la gent comenci de nou a anar a visitar-se per qualsevol problema de salut.

El segon pilar del projecte és precisament reforçar la capacitat mèdica d'aquests centres
per restablir la situació sanitària a nivells previs a la crisi de l'ebola. El suport en el manteniment de l'equip mèdic i garantir la disponibilitat de medicaments i equipament adequat són bàsics per aconseguir-ho.

Per últim, com a darrer pilar, encara difícil de preveure si es podrà assolir en el marc d'aquesta proposta o ja de cara al 2016, des de l'Obra Social Sant Joan de Déu i des del propi Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, es traballa per aconseguir el finançament i la selecció d'un o una pediatra per realitzar un acompanyament durant almenys sis mesos a l'Hospital St John of God Catholic Hospital de Sierra Leone.