El projecte s'emmarca al si del Grup de Treball Marroc de la Comissió de Codesenvolupament que té com a objectiu millorar la coordinació, eficàcia i resultats de la cooperació municipal catalana al Marroc.
El projecte supramunicipal pretén fer convergir els esforços dels diferents municipis que cooperen amb el Marroc cap a un projecte comú que promogui a la vegada la cooperació tècnica i tingui en compte el factor del codesenvolupament, implicant també els col·lectius d'origen marroquí residents a Catalunya.
El projecte sorgeix dels viatges d'identificació realitzats pel Fons Català al Marroc, i es tracta d'un projecte que respon a les prioritats definides pels agents locals de la Regió de Tànger Tetuan a través de la metodologia del Programa ART GOLD Marroc del PNUD, com a element clau per a la consolidació del procés de descentralització marroquí.
L'objectiu general del projecte és contribuir a la millora de les condicions de vida i de la situació socio-econòmica de les joves residents en l'àmbit rural per permetre'ls l'assoliment d'un nivell més adaptat de desenvolupament humà. Els objectius específics són els d'enfortir les capacitats de les comunes rurals i garantir la creació de les Comissions de Paritat i d'Igualtat d'Oportunitats segons la Llei Municipal del Marroc.
La població beneficiària directa són 132.175 noies joves de 10 a 19 anys del conjunt de comunes rurals de la Regió de Tànger-Tetuan. Els agents locals beneficiaris directes són els membres 98 comunes rurals de la Regió de Tànger-Tetuan (representants dels municipis, tècnics municipals i representants de la societat civil).
Es preveu que una part dels municipis rurals i agents locals beneficiaris siguin les mateixes contraparts dels projectes de cooperació o de codesenvolupament dels municipis catalans, per tal d'implicar també les entitats catalanes al projecte. Cada municipi català que participa al projecte podrà proposar, en concertació amb les associacions dels seu municipi, una o més associacions d'origen marroquí o ONG per tal que participin al projecte.
La durada prevista del projecte és d'un any a partir de la data d'inici de les activitats. Els municipis catalans participaran a la segona fase del projecte que consistirà en la creació i posada en funcionament de les Comissions de Partitat i d'Igualtat d'oportunitats als municipis rurals de la regió de Tànger-Tetuan: Jornades de sensibilització a la població i als agents locals; acompanyament durant 3 mesos per part d'un agent local a la creació de les Comissions, institucionalització de les Comissions al si dels municipis participants i organització de formacions tècniques sobre gènere, igualtat d'oportunitats i creació de plans estratègics de gènere.
Es preveu la cooperació tècnica entre tècnics municipals i càrrecs electes responsables dels plans i polítiques d'igualtat dels municipis catalans.
Tancat
2477
|
MARROC
SUPORT PARTICIPACIÓ DONA EN LA GOVERNANÇA LOCAL A TRAVÉS DE CREACIÓ I POSADA EN FUNCIONAMENT DE LES COMISSIONS DE PARITAT I D’IGUALTAT D’OPORTUNITATS ALS MUNICIPIS RURALS DE LA REGIÓ DE TÀNGER-TETUAN
- Titulars de drets: DON - Dones
- País: MARROC
- Continent: ÀFRICA
- Any aprovació: 2012
- Entitat executora: CONSEIL RÉGIONAL TANGER-TETOUAN
- Import del projecte: 355.000,00 Euros
- Import soli·licitat: 205.000,00 Euros
- Aportació del Fons: 180.833,14 Euros
- Aportació ampliable: NO