La Covid-19 aprofundeix la condició de vulnerabilitat, ja que a hores d'ara es redueixen considerablement les ocupacions i es fa inviable un emprenedoria pel fet que no hi ha demanda, la gent surt de casa a comprar el més essencial en els llocs que tenen la infraestructura adequada per guardar certes normes de salubritat exigides per l'Estat.
Partint dels reptes que ja afrontaven les comunitats de famílies majoritàriament vulnerables i tenint present que no ho poden fer per si sols a falta de tutela de l'Estat, que es troba en saturació per l'alta demanda de necessitats socials, es fa necessari sostenir accions que capacitin i habilitin la població assumint responsabilitats davant de les problemàtiques actuals a què s'ha sumat la prevenció de la pandèmia i les seves conseqüències, tant a escala familiar com comunitària. Les dones, que moltes són caps de família, a les quals es responsabilitza de l'alimentació de la família viuen desavantatges més grans per la cultura masclista de la societat paraguaiana, és a qui s'adreça principalment el projecte.
Des de 1999 la Casa Virgen de Caacupé s'ha dedicat a albergar, formar, capacitar per al treball i acompanyar menors infractors. CAVICA tira endavant obres obertes a la comunitat, compta amb un centre de formació i capacitació laboral, una escola i un centre esportiu.
Ara, en resposta a la realitat que demana atendre les famílies vulnerables, es torna obligatori atendre el tema alimentari, raó per la qual presenta aquesta proposta de projecte considerant la capacitació.
La proposta de CAVICA oferirà a la població beneficiària l'oportunitat d'accedir a un programa de capacitació i alimentació familiar amb èmfasi en cuina saludable tradicional, manipulació d'aliments en forma correcta i higiènica, i economia familiar per afrontar en millors condicions el repte de l'alimentació familiar.
El projecte beneficiarà 100 famílies de la comunitat d'Itauguá, vulnerables per la seva condició de gènere, edat, afectats/des per seriosos desavantatges socials i excloses de les poques oportunitats amb què compta la zona i víctimes directes de les conseqüències de la pandèmia.
La gran majoria de les famílies cuinen amb llenya, no tenen accés a cuines elèctriques o de gas, per la qual cosa la formació pràctica s'ha de dictar en els espais de cuina amb llenya de la Casa Virgen de Caacupé perquè sigui més realista i així les beneficiàries puguin aplicar directament a casa els aprenentatges adquirits.
Es pretén poder garantir els ingressos per a la capacitació i per a la preparació de 7.200 plats de menjar destinats a les 100 famílies beneficiàries, al llarg de el projecte i el mínim personal necessari per aconseguir una execució amb èxit, algunes despeses de desplaçament i de funcionament.
En Curs
3507
|
PARAGUAI
TEMBI’U APOHEROKOPYKUAÁVA. CONTRIBUIR A LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA DE FAMÍLIES VULNERABLES DE LA COMUNITAT D’ITAGUÁ
- Titulars de drets: CAM - Camperols i població rural
- País: PARAGUAI
- Continent: AMÈRICA
- Any aprovació: 2020
- Entitat executora: CESAL Catalunya
- Import del projecte: 82.862,00 Euros
- Import soli·licitat: 27.590,00 Euros
- Aportació del Fons: 27.590,00 Euros
- Aportació ampliable: NO