General 4 març 2024

Regidor destacat: Roc Masiques, de l'Ajuntament de Sant Gregori

  • Quina ha sigut la teva trajectòria professional?

La meva activitat professional s’ha centrat sempre en l’àmbit de l’administració pública, concretament en el camp des serveis socials especialitzats, i de manera més específica com a psicòleg dins el sistema català  de protecció a la infància.
Els darrers anys he compaginat aquesta activitat professional principal amb la docència universitària i amb la formació i supervisió tècnica d’equips d’atenció a la infància.
Pel què fa a la meva trajectòria política, vaig estar vinculat des de ben jove amb organitzacions del moviment d’alliberament nacional, fins que m’incorporo a Junts des de la seva fundació provinent de la Crida Nacional. Formo part de l’executiva de la Sectorial de Benestar Social i Ciutadania del partit, soc membre del comitè local de Junts a Sant Gregori, i regidor de Serveis a les Persones i Salut des de les darreres eleccions municipals. Ara a més, des del mes de novembre passat tinc l’honor i la responsabilitat d’incorporar-me com a vocal a la Junta Executiva del Fons Català

 

  • Com afrontes el càrrec com a regidor i membre de la Junta del Fons Català?

Sobretot amb molta il·lusió. Sant Gregori és un municipi petit, però dono fe que la seva gent respon molt positivament en temes de solidaritat i cooperació. Particularment, un dels objectius que m’he plantejat és el de fer difusió de la feina que es fa des del Fons Català i posar en valor la importància del compromís amb  la cooperació des del municipalisme.

 

  • Quina implicació té Sant Gregori en matèria de cooperació? 

Per bé que no existeix una regidoria pròpiament dita de cooperació, i aquest és un tema pendent, l’Ajuntament de Sant Gregori reserva cada any una partida del pressupost municipal que canalitza a través de projectes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L’aportació es realitza de manera bianual i el projecte és aprovat pel Ple Municipal. La més recent, la construcció d’una escola d’educació especial a Guatemala. Amb anterioritat s’ha participat en diferents projectes com la creació d’un Centre de desenvolupament escolar a San Juan de Limay, el proveïment d’aigua a Puerto Cabezas i d’altres.
També hem realitzat aportacions extraordinàries en les diferents campanyes d’emergència del Fons Català, com ara recentment la del terratrèmol al Marroc, i és que com he comentat abans, la ciutadania de Sant Gregori és ferma i compromesa.