General 1 desembre 2023

Regidor destacat: Sergi Hernández, de Santa Perpètua de Mogoda

  • Quina ha sigut la teva trajectòria professional?

Vaig cursar formació professional de grau mitjà de tècnic d’electromecànica de vehicles, on he estat exercint vinculat al sector del metall fins al moment de centrar-me exclusivament en l’activisme polític el 2016.

Des de petit he tingut inquietuds que m’han permès desenvolupar una gran sensibilitat social i política que han marcat la meva vida i que he orientat en l’activisme ecologista, sindical i la justícia social i global.

Durant aquest camí, he pogut aprendre de l’experiència i compromís de moltíssimes persones que m’han enriquit, amb les que penso ens hem ajudat i cooperat per servir a la ciutadania intentant construir un món una mica millor i més just.

D’aquest camí estic especialment orgullós tant del meu activisme polític amb ONGD, com de la responsabilitat que vaig tenir com a regidor de cooperació i solidaritat internacional a l’ajuntament de Santa Perpètua durant el 2015-2019, i de poder reprendre la responsabilitat novament aquesta legislatura. 
 

  • Com encares la nova etapa com a tresorer del Fons Català i membre de la Junta?

El Fons Català és l’exemple pràctic d’èxit de les polítiques municipalistes i de com la visió del món que tenim les administracions locals, que som les que ens relacionem directament amb els problemes del dia a dia dels nostres veïns i veïnes, ha demostrat que la construcció de la pau i el desenvolupament social arreu del món és més eficaç impulsant polítiques i projectes des d’administracions locals i entitats que són capaces de comprendre les necessitats locals d’altres realitats.

Tornar a participar en el Fons Català és per a mi una alegria, i fer-ho aquesta vegada com a tresorer i membre de la Junta es tot un honor, perquè d’alguna manera sento un reconeixement a les polítiques, projectes i entitats que durant molts anys hem estat impulsant i treballant des del nostre ajuntament, moltes persones i entitats de Santa Perpètua. Tinc molta il·lusió de continuar contribuïnt en una missió tan noble com la del Fons Català.

 

  • Quina implicació té Santa Perpètua de Mogoda en cooperació? 

Santa Perpètua de Mogoda té un històric molt llarg en polítiques de cooperació. Va iniciar aquest camí enfocant sobretot en els drets de la infància, acollint infants al municipi durant els estius procedents de diferents conflictes armats. Si hagués de descriure el nostre model amb una paraula seria “codesenvolupament”, perquè per a nosaltres la cohesió i justícia social són uns elements que procurem utilitzar com a integradors dels perpetuencs d’origen nouvingut, a l’hora que amb la seva implicació ens permet conèixer de manera directa les necessitats a treballar als llocs d’origen i la continuïtat dels projectes.

El Fons Català és un ens clau també per coordinar projectes de certa envergadura o bé per garantir intervencions d’urgència amb èxit per crisis humanitàries. Dels projectes perpetuencs, m’agradaria destacar l’escola que vam fer al Líban per als infants refugiats durant la guerra a Síria, o el centre maternoinfantil que vam construir als campaments de refugiats de Tindouf, on durant la pandèmia també es va fer servir com a centre de vacunació.

Durant el 2024 desenvoluparem un projecte de ciutat d’Educació per al desenvolupament que vehicularem al voltant dels drets humans i la necessitat del respecte universal a la carta dels drets.