Regidora destacada: María Ángeles Sariñena, de l'Ajuntament de l'Hospitalet
- Quina ha sigut la teva trajectòria professional?
Em vaig graduar en Prevenció i Seguretat Integral (gestió pública) a la Universitat Autònoma de Barcelona i directora de seguretat privada, expedit pel Ministeri de l’interior. Professionalment he exercit com a gestora administrativa a l’empresa privada i des de 1999 vaig començar a ostentar càrrecs a l’administració pública dins l’Ajuntament de l’Hospitalet. Actualment sóc Tinenta d’Alcaldia de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes, que engloba els àmbits de cooperació, envelliment actiu, comerç i drets dels consumidors.
- Quina implicació té l’Hospitalet en l’àmbit de la cooperació?
La nostra ciutat des de fa anys ha estat a l’avantguarda de la cooperació Municipalista Internacional, amb tasques on sempre ha destacat el treball conjunt amb entitats i ONG. En concret portem treballant en l’àmbit de la cooperació des de 1986, realitzant projectes i desplegant-nos a Centreamèrica-Carib, Magreb i els Balcans. A partir del 1999 vam començar a implementar la Cooperació directa amb diferents ciutats i desenvolupar programes més específics. Durant aquest temps hem diversificat les zones d’actuació obrint les ajudes a l’Àfrica Occidental, el Sahel, Amèrica Central i el Carib, la Mediterrània i el Nord d’Àfrica. Cal destacar el pla d’educació i sensibilització que a l’actualitat estem portant a terme a l’Ajuntament, amb el que volem aprofitar les potencialitats que té l’espai local, com a administració més propera a la ciutadania, per promoure valors com la justícia, la pau, els drets humans, la igualtat, la solidaritat, la diversitat o el respecte entre d’altres.
- Quines previsions teniu per aquets curs vinent en matèria de cooperació?
Continuarem treballant amb el desplegament del “Pla director de Cooperació, Justícia Social i ODS. Compromís amb la salut 2020-2023”. Aquest està basat en valors i principis, drets humans i equitat de gènere, però també la seva encarnació en accions concretes, com el dret dels infants, l’enfortiment del teixit productiu local, l’apoderament de les dones i el cooperativisme, l’educació per l’especialitzar la salut i la lluita contra la pandèmia. Això implica afavorir la cooperació i basar el nostre plantejament en els ODS i en la sensibilització amb els paràmetres de justícia social global, per fer un món més igualitari i sostenible.