Entrevista 2 juliol 2024

Regidora destacada: Marta Moya, de l’Ajuntament de Mataró

El Fons Català té més de 300 socis compromesos amb la solidaritat i la cooperació que volem donar a conèixer cada mes.

  • Quina ha sigut la teva trajectòria professional?

Tinc 27 anys i no tinc una trajectòria professional molt llarga, però vaig estudiar un CFGS en Productes Farmacèutics i Afins, i soc tècnica de control de qualitat a una empresa alemanya, on vaig formar part del comitè d’empresa amb el sindicat de Comissions Obreres (CCOO) i, ara mateix, estic fent la carrera de Relacions Laborals a la UOC.

Des del 2023, soc regidora de Joventut i Emancipació juvenil, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Mataró amb el PSC.

  • Com encares aquesta nova etapa com a regidora, i membre de la Junta Executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament?

Encaro aquesta nova etapa amb molta il·lusió i responsabilitat com a regidora de Cooperació i membre de la Junta del Fons Català, ja que tinc l’oportunitat de treballar més intensament per promoure la solidaritat i la justícia social tant a nivell local com internacional.

A Mataró, tenim moltes entitats que treballen per vetllar per la cooperació arreu del món i estic molt contenta d’aprendre cada dia de totes elles. És una regidoria poc valorada, però molt bonica que, després de passar-hi, et sents una millor persona, i molt conscienciada en tota allò que una persona pot fer per canviar el món encara que sigui un granet de sorra.

Ser part de la Junta del Fons Català és també una manera de ser més a prop de totes aquelles tasques que es porten a terme per diferents països, i veure com els companys i companyes van fent coses als seus municipis, que canvien la vida de la gent, és molt enriquidor. També m’agradaria fer menció al president, Jordi Cuadras, perquè sempre ha estat disponible quan hem tingut alguna petició des del municipi, i molt predisposat perquè tothom se senti còmode i se senti part de la Junta. 

  • Quina implicació té Mataró en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació municipalista?

Mataró té una llarga trajectòria en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional. El nostre ajuntament estableix aliança amb diverses ciutats i organitzacions no governamentals per impulsar projectes que aborden necessitats bàsiques com l’educació i la salut, entre d’altres. En l’àmbit local, promovem la sensibilització i participació ciutadana en diferents iniciatives solidàries. També som referents en comerç just amb la botiga solidària de la Fundació Grup Tercer Món Mataró. Formem part del Fons Català des del 1987 i hem estat dels primers municipis a tenir aquesta regidoria i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.