Entrevista 10 juny 2024

Regidora destacada: Rosa Boladeras, de l’Ajuntament de Terrassa

El Fons Català té més de 300 socis compromesos amb la solidaritat i la cooperació que volem donar a conèixer cada mes. 

  • Quina ha sigut la teva trajectòria professional?

Vaig estudiar interpretació a l’Institut de Teatre de Terrassa i, posteriorment, a l’Institut del Teatre de Barcelona. He estat treballant durant més de 20 anys com a actriu, tant en teatre com a la televisió i el cinema. Passió que a dia d’avui compagino amb la meva dedicació al servei comunitari.

  • Com encares aquesta nova etapa com a regidora, i membre de la Junta Executiva del Fons Català?

Aquesta nova etapa és força engrescadora pel fet de poder treballar en un àmbit que prioritza el desenvolupament de les comunitats més desfavorides d’altres països. Una feina que no només es fa col·laborant amb projectes de cooperació, sinó també explicant a casa nostra l’origen de les desigualtats i les possibles solucions que es poden plantejar per aconseguir un món més just. 

Especialment en aquest moment, en què sembla que la barbàrie avança sense que ningú pugui posar fre, és necessari més que mai difondre a la ciutadania una cultura de pau i de no-violència. Com a membre de la Junta Executiva del Fons Català, espero poder compartir aquestes idees i aprendre’n d’altres que afavoreixin que les nostres ciutats avancin plegades per a un món millor.

  • Quina implicació té Terrassa en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional?

La història de la regidoria de cooperació internacional aviat complirà 30 anys i segueix amb tan bona salut com el primer dia. No es pot amagar que una de les nostres fortaleses és el treball conjunt que s’ha fet de la mà de les entitats locals. En el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional en tenim gairebé una cinquantena que participen activament en el disseny de la política municipal, i molt especialment en el programa d’educació per a la ciutadania global. També cal destacar l’aposta pel treball en xarxa amb altres municipis en projectes de cooperació tècnica en països prioritaris com poden ser Marroc o Senegal.

Catalunya