Trobada entre ajuntaments catalans i marroquins amb el projecte Aizdihar
Representants de 6 ajuntaments s’han desplaçat a la Regió de l’Oriental del Marroc per fer formacions i intercanvis de cooperació tècnica amb administracions locals.
Una delegació formada per electes i personal tècnic de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, Manlleu, Santa Coloma de Gramenet, Valls, Vic i Vilafranca del Penedès s’ha desplaçat a diverses localitats de la Regió de l’Oriental, a l’est del Marroc, per conèixer iniciatives de desenvolupament local.
Aquest viatge es troba en el marc del projecte Aizdihar, que té per objectiu promocionar el rol dels MRE (marroquins/es residents a l’estranger) en el desenvolupament socioeconòmic i l’accés a l’ocupació de qualitat sostenible a la regió marroquina de la Regió de l’Oriental, amb una atenció específica a dones i joves.
S’han organitzat reunions de treball entre administracions públiques marroquines i catalanes, entre el 20 i 25 de gener, que serviran per analitzar les àrees temàtiques en què centrar les cooperacions tècniques que es portaran a terme a les comunes d’Oudja, Nador, Drouich, Berkane, Guerci, Figuig, i a la província de Jerada.
Una de les finalitats del projecte també és millorar la inserció sociolaboral de les dones MRE de la regió a través d’iniciatives d’economia social i solidària. En aquest sentit, la delegació té programades a diferents cooperatives i centres socials.
Aquests intercanvis permetran definir posteriorment el desplegament de formacions i intercanvis de cooperació tècnica, bones pràctiques i materials per tal que les comunes puguin acompanyar i orientar millor les persones MRE retornades per a la integració al mercat laboral, i donar resposta a necessitats socials, econòmiques i administratives, tot integrant la sensibilitat de gènere i posant el focus en les dones i joves.
Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, també acompanyen a la delegació catalana Joan Ribas, cap de l’Àrea d’Àfrica, Mediterrània i Àsia, i Marta Anglès, responsable de l’Àrea d’Europa.
Aquest projecte està finançat pel dispositiu ‘PRIM’, promogut per Expertise France / Agence Française de Dévéloppement (AFD), i liderat per la Fundació Ibn Battuta, amb el Fons Català com a soci.