General 13 octubre 2021

XI edició de Ciutats Defensores de Drets Humans: xerrades virtuals sobre defensa del medi ambient

Comença la XI edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans amb un cicle de xerrades online sobre la defensa del medi ambient. L’encarregada d’obrir el cicle serà la defensora Leiria Vay, de Guatemala, el 13 d’octubre a les 18h a través del canal de youtube de Ciutats Defensores.

Leiria Vay és mare, indígena Maia KIché, defensora de Drets Humans i de la Mare Terra. Viu a la costa Sud de Guatemala, una àrea rodejada de monocultius que s’ha generat arran de la implementació dels projectes d’acaparament de terres. És integrant de la direcció política nacional del moviment social Comité de desarrollo campesino CODECA i s’encarrega de coordinar la lluita pels drets laborals.

Durant les properes setmanes, altres activistes de Drets Humans també parlaran de la defensa de l’aigua, el medi ambient i la biodiversitat:

xerrades medi ambient ciutats defensores

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que, juntament amb 27 municipis i 7 entitats i institucions catalanes, treballa per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores de drets humans d’arreu del món. Aquest projecte inclou, a banda del cicle sobre el medi ambient adreçat a la ciutadania general, un seguit de xerrades dirigides als centres escolars de diferents municipis de Catalunya sobre medi ambient, feminisme, drets LGBTIQ+, pau migració i refugi.