Cartell de la nova edició del Premi, amb bafarades de colors i un retrat de Joan Gomis
General 2 juliol 2024

XIX Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis

Les candidatures d’obres i trajectòries periodístiques es poden presentar fins al 19 de juliol.

El Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis té per objectiu reconèixer aquelles peces informatives i els professionals de la informació que visibilitzen persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Amb aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i la trajectòria periodística d’una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Les persones premiades, a més, reben un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

El termini d’admissió d’originals i candidatures d’enguany finalitza el 19 de juliol de 2024 i les candidatures per ambdues modalitats s’han de lliurar a través del formulari que es troba a justiciaipau.org/premijoangomis/participa/.

El lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic durant el mes de novembre del 2024.

El Memorial Joan Gomis el convoquen Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El premi es convoca amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.