2024
25
jul
El 4, 11, 18 i 25 de juliol | A les 19 h

Cicles de cinema de lluita al Raval

Barcelona

Adreça: Diverses localitzacions Horari: A LES 19 H

Tornen les projeccions al Raval! Els dies 4, 11, 18 i 25 de juliol tindrà lloc la desena edició del ‘Cicle de Cinema de lluites’. Els grups d’activisme de l’SCI dinamitzaran les sessions juntament amb col·lectius i activistes relacionats amb les pel·lícules. La intenció del cicle de cinema és fer visibles algunes lluites i moviments socials dins del nostre territori, però també d’arreu del món. La proposta d’aquest any són quatre projeccions relacionades amb les migracions, la indústria alimentària, les cures de les dones que migren i la defensa dels drets del poble palestí. Totes les sessions comptaran amb una presentació i un debat posterior amb temàtiques vinculades amb la pel·lícula. Totes les projeccions seran a les 19h en diferents espais del Raval

No cal inscripció prèvia, entrada per ordre d’arribada.

4 JULIOL

Bienvenidos a España (2021), de Juan Antonio Moreno Amador (92’)
Torreblanca és l’últim barri de Sevilla. Allà, junt amb l’autovia, hi ha situat l’antic puticlub Maravilla, que acaba de tancar per ser reconvertit en un centre d’acollida per a refugiats. És Nadal i, davant la curiositat dels veïns, els recén arribats a Espanya són rebuts per un Rei Mag a qui poden demanar els seus desitjos. Amb la il·lusió i la por davant de l’inesperat, els nous inquilins hauran d’aprendre-ho tot sobre el seu nou país i seran sorpresos pels espanyols tant com els espanyols per ells.
Lloc: La Vaqueria
Dinamitzat per Open Cultural Center i Entre[terres]
Hora: 19h

11 JULIOL

Food for profit (2024), de Pablo D’Ambrosi i Giulia Innocenzi (90’)
Giulia Innocenzi i Pablo D’Ambrosi ens porten en un viatge esclaridor per tot Europa, on s’enfronten a grangers, empreses i polítics. El seu equip d’investigadors es va infiltrar en granges de diferents països europeus, inclòs Espanya, traient a la llum la veritat que s’amaga darrere la suposada excel·lència dels làctics i la carn europea. Paral·lelament, un fals lobby agroalimentari s’ha infiltrat en les altes esferes del Parlament Europeu, gravant en secret eurodiputats i obtenint informació esfereïdora.
Lloc: Espai del Raval per confirmar
Hora: 19h

18 JULIOL

Cuidar Entre terres, de La Directa i Cooperacció (48’)
A diferència de la migració masculina, la de les dones desencadena cadenes de cures: mentre a les ciutats i els països de destinació moltes migrades, desplaçades i exiliades són ocupades al sector domèstic i, amb el seu treball precaritzat, omplen un buit que tradicionalment han cobert les dones de manera no remunerada dins de la família, al seu país o territori d’origen el dèficit de cures que hi queda quan migren és cobert per altres dones. Sovint, àvies, tietes, germanes… queden a càrrec d’infants i persones dependents. En ocasions, són altres migrades les que pal·lien el buit, en condicions encara més precàries que les suportades per les migrades al Nord global.
Lloc: Espai del Raval per confirmar
Hora: 19h

25 JULIOL
Where Olive Trees Weep (2022) [Pendent de confirmació per part de la productora]
La pel·lícula dóna antecedents a la crisi actual a Israel/Palestina i treu a la llum la vida de les persones que vam conèixer durant el nostre viatge del 2022 a la Cisjordània ocupada. Les seves històries universalment humanes parlen de dolor intergeneracional, trauma i resiliència. Esperem que us toquin el cor, despertar la compassió i la comprensió i donar lloc a la recerca de la justícia. Perquè sense justícia, la pau segueix sent un eslògan buit.
Lloc: Espai del Raval per confirmar
Hora: 19h