Què fem

Acció Humanitària i Emergències

Des del Fons Català impulsem i es coordinem Campanyes d’Emergència per donar resposta a les necessitats sorgides dels impactes de desastres naturals o de conflictes armats arreu del món. El Fons Català actuem com a organisme de coordinació per destinar les aportacions econòmiques dels municipis catalans a entitats coneixedores del context i la zona afectada que hi implementen projectes d’Acció Humanitària i d’Emergència.

L’Acció Humanitària té com a objectiu salvar vides, pal·liar el patiment, i mantenir i protegir la dignitat humana en prevenció, en situació d’emergència i rehabilitació.

L’Àrea d’Acció Humanitària i Emergències principalment treballa en les següents línies d’intervenció:

  • Desplaçaments forçats i mobilitat humana: es considera una prioritat estratègica treballar per garantir el dret al refugi i l’accés a vies migratòries segures i espais d’acollida per a les persones refugiades que cerquen protecció internacional 
  • Emergències sobrevingudes generades per catàstrofes naturals o d’origen humà: es dona resposta a emergències sobrevingudes amb prioritat a aquelles emergències que esdevenen en zones on el Fons Català hi té presència, aliances i experiències prèvies amb entitats locals.
  • Crisis oblidades (Kurdistan, Palestina o Haití): es treballa a zones on el focus mediàtic ja no hi és, però on les necessitats humanitàries continuen molt presents.

Com es financen les Campanyes d’Emergència?

Les campanyes d’Emergència es financen amb aportacions públiques i/o privades (empreses, organitzacions socials i ciutadania).

Si, com a administració, esteu interessades en aportar a alguna campanya d’emergència, poseu-vos en contacte amb nosaltres a fonscatala@fonscatala.org o a través del telèfon 93 412 26 02.

Com a persona particular, entitat o empresa, es poden fer col·laboracions econòmiques només a les campanyes d’emergència que estan obertes a finançament. A través d’aquesta mateixa web, podeu accedir a la plataforma de pagament online (enllaç) i col·laborar directament en una de les campanyes obertes. També es pot fer un ingrés al següent compte bancari: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

O un Bizum als números següents segons la campanya:

Cercador de campanyes

  • País

  • Reseteja