Activa
Finançable
3900
|
Diverses

CAMPANYA MÓN LOCAL REFUGI: ACTUA CONTRA LES FRONTERES HOSTILS (CONTINUÏTAT P3606-FASE 3)

Les emergències no han donat treva durant l’any 2023: terratrèmols a Turquia, Síria i el Kurdistan, al Marroc, l’escalada de violència a Palestina… En un món en emergència constant, des del Fons Català, no podem ni volem obviar les altres crisis oblidades. Per aquest motiu, continuem acompanyant i mobilitzant recursos per donar suport a les persones en moviment a través de la campanya Món Local Refugi.

Davant la passivitat, la manca de voluntat política i l’incompliment dels compromisos en l’àmbit dels drets humans, la protecció internacional i la lluita contra el canvi climàtic arreu del món, la campanya Món Local Refugi vol posar en valor el rol fonamental que juguen els municipis catalans, com actius valuosos en la gestió de la crisi de les persones refugiades.

El Fons Català vol posar de manifest que aquesta crisi humanitària no s’ha acabat, que continuen els murs, les concertines, els camps, els desplaçaments forçats, la violació de drets, les deportacions, els centres d’internament i tants altres dispositius que atempten flagrantment contra la llibertat de les persones que fugen.

Per tal que els fons aportats tinguin un impacte real sobre el territori, recomanem que les aportacions menors de 2.000 euros no es fraccionin en diferents projectes i es concentrin en un de sol, o bé que es destinin a aquesta campanya d’emergència genèrica, com a aportació no finalista (que és aquella aportació destinada a la campanya d’emergència de manera genèrica i no a un projecte concret). Aquest tipus d’aportacions fan que la gestió de la campanya sigui més efectiva, ja que el Fons Català pot distribuir les aportacions rebudes segons les necessitats dels projectes que es vagin identificant.

Demanem als ens locals socis que vulguin fer aportacions a projectes concrets que abans de formalitzar una aportació, consultin amb el Fons Català, per determinar el destí de l’aportació. Això permetrà destinar els recursos, d’acord a les necessitats identificades i al finançament necessari, als projectes més adients.

Més informació al site de Món Local Refugi