Cuba (Amèrica Central)

Avaluació del projecte d’adequació de vivendes afectades per l’impacte de l’huracà Irma a l’Havana

Projectes de referencia:
  • 3109 - Adequació d'habitatges per a nuclis familiars afectats pels ensorraments a l'Havana causats per l'huracà Irma

En el marc de la resposta d’emergència per l’huracà Irma, el Fons Català va obrir la Campanya d’emergència 3086. Resposta d’emergència als efectes de l’huracà Irma al seu pas pel Carib: Fase de reconstrucció, que es va concretar al projecte 3109 Adequació d’habitatges per a nuclis familiars afectats per les esfondraments a l’Havana causats per l’huracà Irma, projecte que s’ha avaluat.

Es tracta d’una acció de postemergència que contempla la construcció d’habitatges per aportar solucions habitacionals a un grup de nuclis familiars de l’Havana que han perdut les seves llars, i la rehabilitació d’infraestructures comunitàries, a causa de fenòmens naturals hidrometeorològics que han afectat el país en els darrers anys, com són els huracans Matthew i Irma.

Els objectius de l’avaluació són els següents:

  • Valorar els resultats del projecte
  • Valorar la resposta d’emergència desplegada per les autoritats competents de Ciutat Havana a nivell provincial i municipal.
  • Identificar bones pràctiques i lliçons apreses en resposta de post-emergència i recuperació
  • Aprofitar l’experiència i les lliçons apreses per al desenvolupament de accions futures en altres països i continents en el marc de respostes de postemergència i recuperació.
  • Enfortir la cultura de l’avaluació i la coordinació entre actors municipalistes (Fons Català, Ajuntament de Barcelona i CAP Ciutat Havana)